Holland

Låt oss visa dig Holland när det är som bäst! Blommande tulpanfält i regnbågens alla färger, konst i världsklass, spännande arkitektur och inbjudande landskap. Ett besök i den fantastiska blomsterparken Keukenhof och en tur på Amsterdams berömda kanaler är några av höjdpunkterna på denna resa. Möt våren i Holland!

Status:
Fullt

Dagsprogram

DAG 1 HEMORTEN – STUHR/BREMEN
Vi lämnar Sverige och tar ossvidare genom Danmark till färjan Rödby – Puttgarden. Vi passerar Lübeck och Hamburg, innan vi tidig kväll kommer fram till vårt hotell för middag och övernattning.

DAG 2. STUHR/BREMEN – HOLLAND
Efter en god frukost fortsätter vi vår färd och kommer snart till den holländska gränsen där resan fortsätter genom det prydliga landskapet, så annorlunda mot vad vi tidigare sett på vår resa. Vi passerar Groningen och Leeuwarden innan vi når kusten där vi fortsätter över den 3 mil långa Nordsjövallen, Afsluitdijk, som skiljer Nordsjön från Ijselmeer.
Vi åker vidare till det idylliska fiskeläget Volendam där vi kan strosa runt och njuta av den härliga atmosfären, längs vallarna och bland de små husen i gamla stan. Vi fortsätter sedan vidare till vårt hotell där vi ska bo i tre nätter.

DAG 3-4. HOLLAND
Under två hela dagar gör vi intressanta utflykter och får se Holland när det är som bäst. Vi upptäcker det traditionella och speciella i ett land som för tankarna till ost, väderkvarnar, tulpaner och en kuststräcka som aldrig verkar ta slut.

DAG 5. HOLLAND – STUHR/BREMEN
Vi lämnar vårt hotell och åker norrut via Amsterdam och Hoorn. Vi kör längs den 28 km långa uppbyggda vallen Houtribdijk, från Enkhuizen till Lelystad och vidare till Apeldoorn där vi ska besöka den fantastiska barockträdgården vid palatset Het Loo. På eftermiddagen åker vi vidare till Nordtyskland och vårt övernattningshotell.

DAG 6. STUHR/BREMEN – HELSINGBORG
Efter frukosten reser vi norrut till Puttgarden, där vi skall ta färjan över till Rödby. Resan går vidare genom Danmark med fortsatt färd på kvällen till våra hemorter efter en minnesvärd resa.

I priset ingår

Ingår: Bussresa, logi i tvåbäddsrum, 5 frukostar, 5 middagar, kanaltur i Amsterdam, Keukenhof, blomsterauktionen i Aalsmeer, barockträdgården vid palatset Het Loo, blomsterparaden, färjeavgifter, vägskatter och reseledare.

Utflykter

Keukenhof (ingår)
Vi besöker blomsterparken Keukenhof och får där njuta av underbara omgivningar med slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar, mer än 2 700 träd och fler blommor än vi någonsin har sett på samma plats. Här planteras mer än 7 miljoner blomsterlökar varje år.

Amsterdam (ingår)
Inkl. kanaltur. Vi besöker den holländska huvudstaden, med unik arkitektur. Runt om i staden finns det otaliga kanaler och vattendrag. Längs kanalerna ligger hus som är betydligt högre än vad de är breda. Till stadens atmosfär bidrar även de 700 000 cyklar som flitigt används för att ta sig fram. I Amsterdam gör vi först en sightseeingtur till fots och därefter en rundtur med båt under några av de 1 000 broarna och får sedan lite tid för egna upptäckter.

Blomsterauktionen i Aalsmeer (ingår)
Holländare tycker om att ha blommor omkring sig. Det finns stora blomsterodlingar och växthus överallt. Från dessa odlingar kommer en strid ström av blommor och växter till de stora blomsterauktionerna. För att få ett intryck av denna enorma blomsterförsäljning gör vi ett besök på världens största blomsterauktion i Aalsmeer.

Barockträdgården vid Het Loo (ingår)
Vi besöker den imponerande barockträdgården vid slottet Het Loo, som var kungligt sommarresidens fram till 1975.

Blomsterparaden (ingår)
Bloemencorso, som evenemanget heter, är en fantastisk uppvisning med ett tåg med kortegevagnar och bilar som har dekorerats med tiotusentals tulpaner, hyacinter och andra vårblommor, som körs från Noordwijk till Haarlem.

Anslutningar

Sm, Kr, Sk, Bl