Island -Vulkanernas och sagornas ö

På denna resa får vi ta del av spännande och unik kultur i sagolik miljö. Vattenfall, Gejsrar och Glaciärer är några av kännetecknen för Island, som är ett drömresmål för många. Passa på att ta chansen och följ med oss och dela denna upplevelse.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Hemorten - Reykjavik

Avresa på morgonen för vidare färd till Kastrup. Vi har egen personal med på flygplatsen som hjälper till vid incheckningen. Flyget avgår kl. 14.00. Flygresan tar sedan ca tre timmar och vi landar på Island ca kl. 15.10 (det är 2 timmars tidsskillnad). Vi börjar med att köra till Reykjaviks centrum för en kort orienteringstur innan vi fortsätter till vårt fyrstjärniga hotell för incheckning. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2-3. Island

Utflykter enligt programmet. En av kvällarna middag på egen hand.

Dag 4. Island

Denna dag har vi möjlighet att ge oss ut på egna äventyr såsom valsafari, ridning, shopping, museibesök m.m. Det finns även möjlighet att boka in sig på vår ”extra utflykt”.  På kvällen äter vi avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 5. Reykjavik – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell kl. 10.00 för resa till flygplatsen där vårt plan avgår mot Köpenhamn, Kastrup med ankomst ca kl. 18.15. Vår buss hämtar på flygplatsen för att ta oss hem efter några fantastiska dagar på Island.

I priset ingår

Bussresa Kastrup t/r, flygresa inkl. flygskatter Kastrup – Island t/r, transfer flygplatsen – hotellet t/r, logi i tvåbäddsrum, 4 frukostar, 3 middagar, bad i Heitur Pottir, utflykter ”Gyllene cirkeln” och ”Reykjavik med omnejd”, incheckningspersonal på Kastrup, samt reseledare på Island.

 

Utflykter

Utflykter

Reykjavik med omnejd, Heitur pottir (ingår)
En av dagarna får vi stifta bekantskap med Islands huvudstad. Vi börjar dagen med en stadsrundtur där vi bl.a. får se den spektakulära byggnaden glaskupolen Pärlan.
Därefter fortsätter vi till Haldór Laxness museum och Álafoss ullspinneris fabriksbutik, som är ett litet lokalt konsthantverkscentrum med verk av såväl glaskonstnärer, keramiker och bildkonstnärer. Här kan man även handla tröjor, plädar, garn m.m. till mycket lägre priser än inne i Reykjavik (i butiken tar man emot alla vanliga kreditkort). Därefter kör vi till Reykjaviks största badanläggning, med bl.a. Islands världsberömda Heitur pottir (varma badgrytor). Det finns fyra med olika temperaturer (38 – 44 grader), där vi kan njuta av det varma vattnet.

Gyllene cirkeln (ingår)
Under en heldagstur får vi se Islands främsta sevärdheter. Vi besöker bl.a. Geysir, som är den mest kända Gejsern och den som fått ge namnet till fenomenet. Denna heta källa är ca 10 000 år gammal. Vattenfallet Gullfoss möter oss vid floden Hvítá - över 30 meters fall är en sagolik syn. Nationalparken Tingvalla har ett starkt historiskt värde då den sägs vara den plats där det första riksmötet hölls. Men dess vackra natur är än mer lockande. Här finns vattenfall, branta bergväggar och lava. Många scener i Astrid Lindgrens älskade film om bröderna Lejonhjärta spelades in här.

Extra utflykt (425:-)
Under den fria dagen finns det möjlighet att välja till denna utflykt. Vår reseledare tar oss med till Snorri Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa som är den äldsta kända på Island. Därifrån kör vi till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur. Härifrån vänder vi hemåt med ett stopp i Gamla stan för de som ev. vill shoppa m.m. Förmiddagskaffe med kaka ingår.

Ev. entréer i samband med utflykterna ”Reykjavik med omnejd” och ”Gyllene cirkeln”  tillkommer.

 

Utflykter som bokas och betalas på plats

För den som önskar finns det möjlighet att på hotellet beställa utflykter i egen regi bl. a. till Blå Lagunen (pris ca 800:-) under såväl dag- som kvällstid. Valsafari (pris ca 800:-) och hästgårdar (pris från ca 700:-). Detta gör man vid framkomst till hotellet.  Utflykterna behöver alltså inte förbeställas hemifrån. Vid samtliga utflykter både hämtas och lämnas man vid hotellet.

Hotell

Hotel Natura, Reykjavik

Tel. 00354-444 4503


www.loftleidirhotelreykjavik.com